pühapäev, 29. mai 2011

Hõrk virsikukook



Olen seda kooki teinud ilmselt juba üle 10 aasta ja see ei ole kunagi ebaõnnestunud - ise olen rahul ja maitseb alati ka teistele degusteerijatele. Ilmselt kõneleb see iseenda eest!


Hõrk virsikukook

Põhi
100g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna

1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu
veidi soola 

Kate
Suur purk virsikukompotti ( u 800g)
1 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl hapukoort

Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetus pulbri-jahusegu. Määri ümmargune ahjuvorm võiga, kata vormi põhi ja ääred taignaga.

Nõruta virsikud ning lõika viiludeks, lao need (näiteks päiksekiirte kujuliselt) vormipõhja. Vahusta katte jaoks muna suhkruga, lisa vaniljesuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ning küpseta 200° juures u 30 min.


Allikas: toidutare.ee ja Pereköögi retseptivihik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar