teisipäev, 3. mai 2011

Kana korma



 Peale Zoozi blogist leitud kana karrit vürtsikate banaanidega olen provinud ka teisi India päritolu toite. Millegipärast arvasin alati, et neid on väga raske valmistada. Tegelikkuses aga selgus, et need õnnestuvad kodus sama hästi kui Tallinna India restoranides.

Siinolev korma tuli samuti maitsev, kuigi tunnistan ausalt, et Zoozi banaani-kana karrile jäi pisut alla (mulle väga meeldis banaanide magusus selles toidus). Siiski on ka juuresolev korma mõnus suutäis India toidu armastajale.


Kana korma

2 broileri rinnafileed või 3-4 kintsufileed (viimane jääb mahlasem)
1 punane tshillipipar
1 sibul
2 suurt küüslauguküünt
2 dl tomatipüreed
2-4 dl kookospiima
2 tl riivitud ingverijuurt
2 tl suhkrut
1 tl soola
2 spl õli
2 spl garam masalat (või 2 tl kurkumit, 1 tl vürtsküümneid, 1 tl koriandriseemneid, 0,5 tl kaneeli, 0,5 tl jahvatatud nelki)
(soovi korral purk nõrutatud kikerherneid)
Serveerimiseks basmati riisi ja hakitud koriandri lehti

Aja õli pannil kuumaks ja lisa maitseainesegu (garam masala), kuumuta seda pidevalt segades madalal kuumusel umbes 3 minutit. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja tshilli (eemalda sellest enne tükeldamist seemned). Kuumuta taas umbes 3 minutit. Lisa broileritükid ning kuumuta veel paar minutit. Lisa tomatipüree, kookospiim, ingver, sool ja suhkur. Hauta madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit, kuni kanatükid on küpsed. Kui soovid lisada kikerherneid, kurna need ära ja lisa paar minutit enne toidu valmimist - muidu keevad need väga katki (ehk kui tahad katkikeenud kikerhernestega toitu, siis lisa need koos kookospiima ja tomatipüreega).

Serveeri basmati riisi ja koriandri lehtedega.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar