pühapäev, 29. mai 2011

Spinati-püreesupp





Teen seda spinatisuppi päris tihti. Tervele perele maitseb ja keegi ei küsi: "Kuhu supist liha jäi?". Muu hulgas kasutan seda dieettoiduna perioodidel, mil üritan taas paar kilo kaotada. Siis söön õhtuti köögiviljatoite, sh seda suppi siin.


Meriti spinati-püreesupp

Pisut võid või õli
1 hakitud sibul
500 g külmutatud spinatit
1 l puljongit (mina teen tavaliselt köögiviljapuljongi kuubikutest – 2 kuubikut selle koguse kohta)
2 õhukeselt viilutatud kartulit (kui ma ei viitsi jännata, siis lisan supi valmimahakkamisel pisut kartulipudru pulbrit paksenduseks)
2 dl piima
Soola, valget pipart (must pipar on ka ok, aga valge on parem)

Kuumuta sibulat, kuni on läbipaistev, lisa sulatatud spinat ja kuumuta valmimiseni (no mõned minutid). Sega vahepeal.

Vala puljong potti, lisa spinat ja sibul ja kartul. Keeda umbes veerand tundi.

Püreeri segu , vala potti tagasi, lisa piim ja kuumuta suppi kergelt (ära enam keeda). Ettevaatust- segu on paks – kui see keema hakkab, siis hullult pritsib. Pane igaks juhuks kaas peale, kui kuumutad.





Mugandatud raamatust "Peaaegu rasvatud toidud"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar