pühapäev, 8. mai 2011

Riisipaber ehk riisilehed kevadrullidena



Ostsin kunagi huvi pärast paki riisipabereid (riisilehti), et neist kevadrulle teha. Kevadrullide retsepti leidsin siit Aeda blogist. Tegin neist nii küpsetamata kui küpsetatud (friteeritud) kevadrulle. Küpsetamata kevadrullid (selliseid süüakse näiteks Vietnamis) on väga tervislikud ja üllatavalt maitsvad. Friteeritud variant ei vaja ilmselt üldse kommentaare. Igatahes - mõlemad versioonid tulid mõnusad ja tasuvad kordamist!


Kevadrullid riisipaberis (küpsetatud või küpsetamata)

2 porgandit
0,5 keskmist kapsast
1 suur punane paprika
0,5 porrut
1 tl riivitud ingverit
2 küüslauguküünt
(soovi korral 1 purk bambusevõrseid)
2 spl magusat tshillikastet
2 spl Tai kalakastet
1 spl austrikastet
pisut musta pipart

riisipaberit
u 0,5 l õli friteerimiseks, kui teed küpsetatud kevadrulle
serveerimiseks magusat tshilikastet (või mõnda muud kastet, mille retseptid leiad näiteks siit)

Haki  köögiviljad peenikesteks ribadeks (u 3-4 cm pikad ja õhukesed). Kapsast peente ribade saamiseks võid kasutada juustunuga (juustuhöövlit)  ja sellega kapsast õhukesi viilukesi tõmmata - nii saad need õhemad kui noaga lõigates. Ingver riivi peene riiviga või haki noaga hästi peeneks.Pane köögiviljad väikese õli sortsuga pannile ja woki neid mõned minutid. Seejärel lisa maitseained ja erinevad kastmed (tshillikaste, austrikaste, kalakaste).

Pane laiemasse anumasse (näieks madal ja lai kauss) vesi. Leota riisipaberit u 10-15 sek vees ja tõsta suurele taldrikule. Seejärel lisa wokisegu ja keera rulli. Kevadrullide kokkukeeramist näed näiteks sellest videost. Soovi korral friteeri rullid.

Kui soovid tervislikumat toitu, siis võid neid Vietnami kombel ka friteerimata kujul süüa - siis peaksid aga rullid kiirelt lauale jõudma, sest seistes muutub toores riisipaber pisut  kõvaks ja nätskeks. Serveerimisel paku juurde magusat tshillikastet või mõnda muud kastet.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar