kolmapäev, 19. oktoober 2011

Pirnimoos sidruni ja vanilliga

Sain õe aiast kotitäie pirne. Eesti kokandussaitidel ringi uidates leidsin nami-namist väga hea pirnimoosi retsepti. Jagan lahkesti ka teiega.

Algses retseptis on moos lastud läbi köögikombaini puruks. Proovisin nii purustatud kui purustamata varianti ja mulle meeldis tükiline versioon rohkem.





Pirnimoos sidruni ja vanilliga

2 kg pirne
1 vanillikaun
1 sidrun
1 kg (moosi)suhkrut

Koori pirnid ja eemalda neil südamikud. Lõika puhastatud pirnid tükkideks ja pane koos veega potti.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kraabi vanilliseemned terava noaga välja ja lisa need koos kaunaga potti. 


Pese sidrun, riivi selel koor ning pigista välja mahl. Pane need samuti potti. 



Keeda moosi tasasel tulel umbes tund aega, kuni pirnid on katki keenud. Soovi korral püreesta köögikombainis, pane pirnipüree uuesti potti. Lisa moosisuhkur ning keeda veel 10 minutit.
Pane valmis pirnimoos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta.





Allikas: Nami-nami (Retsept on Soome ajakirjast MAKU)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar