pühapäev, 16. oktoober 2011

Lehttaigna volovanid tursamaksaga

Pojakese esimeseks sünnipäevaks tegin lisaks mõmmi-tordile ka soolaseis suupisteid. Popimaid olid kindlasti volovanid tursamaksaga. Tursamaks on üks äraütlemata hea asi, mida miskipärast Eestis teenimatult harva peolauale pannakse. Allolevat tursamaksasalatit võib pakkuda ka lihtsalt röstsaiaga. Ikka on väga maitsev! Kes kavatseb seda siiski lehttaignakorvikeses pakkuda, siis julgen väga soovitada Selveris (ja võimalik, et ka mujal) müüdavat Pagaripoiste lehttainast. See kerkis super hästi ja oli väga maitsev (tegin jääkidest igasuguse katteta lehttaignaüpsiseid ja kõik söödi kiirelt ära).




Lehttaigna volovanid tursamaksaga

1 kg lehttainast
1 karp tursamaksa
1 väiksem sibul
3 keedetud muna

Volovanide jaoks pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Aseta tainas lauale. Volovani põhjaks minevat taigna osa võid pisut õhemaks rullida, aga servade osa pigem mitte - mida rohkem kerkib ja kõrgem tuleb, seda parem. Pressi piparkoogivormi või väiksema tassiga taignast välja ringid (põjadeks). Pane põhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee neisse kahvliga augukesed (et põhjad vähem kerkiks ja keskelt väga puhvi ei läheks.

Nüüd pressi  sama vormiga uuesti ringid välja ja nende seest pressi välja väiksema vormiga väiksemad ringid. Pane saadud "võru" põhjade äärte peale korvi seinteks. Küpseta u 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni korvikesed on kuldsed.  

Sisuks haki kõik koostisosad hästi peeneks ja pane volovanidesse. Kaunista maitserohelisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar