laupäev, 8. oktoober 2011

Lambahautis fetaga

Ma garanteerin, et kas Sulle lammas meeldib või ei meeldi, seda pada sööd ikka kaks portsu.

Minust muidugi ei tasu rääkidagi... ma jumaldan lammast - igas asendis ja igal kujul. Abikaasa ei armasta üldse eriti lihakraami (tegeleb joogaga ja eelistab alati taimi lihale) ja kuigi ta alguses vingutas pisut nina, et jälle lihatoitu tegin, lubas ta pisut siiski proovida. "Pisut proovimise" järel pani ta kiites nahka kaks korraliku portsu! See räägib ilmselt enda eest. Seega lammas potti ja feta peale!




Lambahautis fetaga

0,5-1 kg kuubikuteeks tükeldatud lambaliha (olenevalt sellest, kui lihast rooga soovid)
2 sibulat
1-2 suuremat punast paprikat
400-500 g purustatud tomateid või umbes 200 g korralikku tomatipastat
2 dl lambaleent või veisepuljongit
2 küün küüslauku
1 tl suitsutatud paprika pulbrit (kui sul seda ei ole, ei juhtu ka midagi)
1 väike kuivatatud või värske tshilikaun või 0,5 tl kuivatatud tshillipulbrit
1 oksake värsket või 0,5 tl kuivatatud rosmariini
0,5 tl pune
pisut musta pipart
u 200 g pehmet ja kreemjat feta juustu (kõvemat)
maitse järgi soola (NB! ole soolaga ettevaatlik - feta on juba ise päris soolane)

Pruunista lambaliha tükid kuumal pannil väheses õlis või tükikese võiga ja pane need kõrvale.

Pane pannile törts õli ja lisa hakitud sibul. Kui sibul muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ning kuubikuteks lõigatud paprika. Kuumuta segades paar minutit, kuni paprika hakkab ilmutama esimesi küpsemise märke. Lisa maitseained ja sega pidevalt (rosmariin, pune, pipar, paprikapulber). Umbes minuti pärast lisa purustatud tomat või tomatipasta ja puljong ning lambaliha tükid.

Hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, aegajalt segades. Kõige lõpus (u paar minutit enne valmimist) sega hulka kreemjas feta juust.

Serveeri lihtsalt sepiku või valge leivaga ja värske salatiga. Sobib süüa ka kartuli või riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar