laupäev, 15. oktoober 2011

Õunakrõbedik rosinate ja mustade ploomidega

Olin juba  ammu mõelnud, et võiks teha blogijate seas väga poppi õunakrõbedikku, sest kooke on juba tehtud ka ja tahtsin teha õuntest midagi muud. Ma muidugi arvasin, et kõik retseptid on  sama sisuga ja muudkui tee. Aga võta näpust! Leidsin hunniku erinevaid retsepte. No mis siis ikka. Analüüsisin neid veidi, lisasin omalt poolt rosinad ja mustad ploomid ning voilà - valmiski mu oma krõbedik! Väga maitsev kusjuures!



 Õunakrõbedik rosinate ja mustade ploomidega

Õunakiht
1 kg õunu
3 spl demerara suhkrut
2 spl võid
suurem peotäis rosinaid
suurem peotäis kuivatatud musti ploome

Kate
125 g võid
2 dl purustatud kaerahelbeid (kasutasin Veski Mati omi - need ei ole liiga peeneks tehtud)
2 dl nisujahu
1 dl demerara suhkrut (võid asendada ka tavalise suhkruga)
0,5 dl muscovado suhkrut (võid asendada ka tavalise suhkruga)

Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Pane pannile või, lisa sellele õunad ja kuumuta aegajalt segades kergelt läbi, et õunad hakkaks õrnalt pehmenema. Lisa 3 spl demerara suhkrut, sega läbi ja lülita pliit välja.Lisa leotatud rosinad ja kergelt tükeldatud ploomid (kui kasutad pehmeid ploome, ei ole vaja neid eelnevalt leotada).



Katte jaoks pane või kaussi, lisa suhkur, jahu ja kaerahelbed. Haki esialgu pisut noaga ja siis mudi näppude vahel mõnusaks tükiliseks puruks.

Vala õunasegu küpsetusvormi. Vala selle peale kaerahelbe-puru. Küpseta u 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri vaniljejäätise, vaniljekastme või vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar