laupäev, 8. oktoober 2011

Kreekapärane baklazhaanivorm

Tahad sööjaid petta? Aga palun! Nad ei saa ilmselt arugi, et söövad baklazhaani, sest vormi maitse ja välimus meenutavad pigem midagi seentelaadset. Heas mõttes. Minu isa igatahes palus veel tükikese seda "seenepitsat" :) Kui lapsed ei armasta näiteks köögivilju võid neile teha seda vormi ja ilmselt küsivad nad veel juurdegi, saamata arugi, et tegu on taimetoiduga. Pildil ei näe see roog ehk just kõige parem välja, agategelikkuses on tegu igati kena ja mahlase suutäiega. Tervislikuga pealegi.



Kreekapärane baklazhaanivorm


3-4 baklazhaani ehk pommut
1 sibul
3-4 küüslaugu küünt
6 muna
pisut safranit
1 tl paprikapulbrit
Praadimiseks õli
Maitse järgi soola ja musta pipart

Lõika baklazhaanid pikuti neljaks, puista neile soola ja lase mõned minutid nii seista (nii saad lahti kibedast maitsest). Loputa need puhtaks ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Prae baklazhaaniviile väiksel tulel veidikese õliga mõlemalt poolt u 10 minutit ehk kuni nad on pehmed ja pisut pruunikad. Pane nad jahtuma.

Baklazhaaniviilude praadimise ajal haki sibul. Kui baklazhaanid on praetu lisa pannile uuesti pisut õli ja kuumuta selles sibulat, kuni see muutub klaasjaks. Lisa maitseained, sega läbi ja võta pann tulelt.


Haki baklazhaaniviilud tükikestes (u 1 cm*1 cm).

Klopi munad lahti, lisa neile baklazhaanitkid ja praetud sibul. Sega läbi. Pane õlitatud vormi ja küpseta u 180 kraadi juures 30-40 minutit. Serveeri valge leiva ja toorsalatiga või klassikalise kreeka salatiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar