neljapäev, 18. august 2011

Täidetud paprikad



Millegipärast tundus selel toidu valmistamine mulle alti keeruine. Mul pole aimugi, miks see nii oli. Tegelikkuses valmivad täidetud paprikad väga kiiresti ja väga väikese vaevaga. Aga maitsevad mmmmm kui hästi... Ühtlasi on see ka suhteliselt tervislik toit.

Täitmiseks sobivd mistahes piprad, mis aias kasvavad või poes-turul saada on (v.a. ilmslet päris tshilli).


Täidetud paprikad

6-8 paprikat (vastavalt sellele, mitu neid Sul ahjupotti mahub)
500 g hakkliha
1 muna
Soola, pipart, pitsamaitseainet, sovipäraseid ürte või muid maitseaineid
1 dl keetmata riisi (ehk 2 dl keedetud riisi)
(Peotäis leotatud rosinaid)
0,5 l vett
1 puljongikuubik


Keeda riis.

Sega kokku kõik ained (peale paprikate).

Lõika paprikatel kaas maha ja puhasta need seemnetest ja pehmest osast. Topi paprikad hakklihasegu täis (võid panna kaaned täidetud paprikatele uuesti peale). Pane paprikad ahjupotti või väiksemasse ahjuvormi, vala  peale puljong (vee ja puljongikuubiku segu) ja pane paprikad 220-kraadisesse ahju 40 minutiks küpsema. Kui sul on kaanega ahjupott, pane kaas küpsemise ajaks potile peale.

Serveeri valmis rooga hapukoorega. Võid kõrvale pakkuda näiteks riisi, aga paprikad on väga maitsvad ka iseseisva roana või näiteks leivaga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar