neljapäev, 18. august 2011

Kanakuskuss karripastaga

 
 


Tahtsin ära kasutada kappi seisma jäänud karripasta ja eile praetud kana kintsuliha tükid (muuseas, kui Sul on idamaise mekiga toitudesse valida kanafilee ja kana kintsuliha vahel, siis soovitan julgesti just viimast, mis on minu arust maitsvam). Leidsin Nami-Namist mõnusa kanakuskussi retsepti, mida pisut mugandasin. Tuli mõnus ja mõõdukalt vütsikas roog (vütsikus sõltub sellest, kui teravat karripastat kasutad. Minu oma oli üsna mahe).


Kanakuskuss karripastaga

Kuskuss
250 g kuskussi
1 spl oliivioli
300 ml vett
1,5 tl soola
1 spl võid

Muu
1 suurem hakitud sibul
 2 suur kanafileed või 4 kintsufileed
1-2 spl karripastat
100 g pehmeid kuivatatud aprikoose (poolekslõigatuna)
Peotäis rosinaid
Peotäis meelepäraseid pähkleid (mandleid, maapähkleid või indiapähkleid)

Serveerimiseks
Maitsestamata jogusrtit või raita kastet
Peotäis värsket koriandrit

Kõigepealt pane rosinad ja aprikoosid vette likku.
 
Järgmiskes valmista ette kuskuss. Selleks keeda potis vesi, lisa sellele 1 spl oliivõli ja 1,5 tl soola. Sega sisse kuskuss. Lase sellel  seista, kergelt segades, et kuskuss tükki ei läheks ja ilus sõmer jääks. Vajadusel lisa veidi vett, kui segu kipub liiga kuivaks jääma.

Prae sibulat õlis paar minutit, siis lisa tükeldatud kanaliha ja prae umbes viis minutit, lisa pähklid ja prae veel paar minutit. Lisa varem ette vamistatud kuskuss, rosinad ja aprikoosid. Kuumuta veel paar minutit (segades) ja serveeri maitsestamata jogurti või raita kastmega.

Mugandatud Nami-Namist


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar