neljapäev, 18. august 2011

Skokolaadi-datlikook



Kuna olin Cointreau-juustukoogi taigna kogusega üle pingutanud, tegin ülejäänud poolest taignast ise väljamõeldud datlikoogi ehk lisasin olemasolevale shokolaadi-taignale lihtsalt tükeldatud datleid ja kaunistasin saadud üllitise samuti datlitega. Väga maitsev tuli. Abikaasale meeldis see üllitis isegi  rohkem kui shokolaadi-juustukook ise.


Skokolaadi-datlikook

100g tumedat shokolaadi
100g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl jahu
2 spl likööri (mina panin Cointreaud, aga sobivad ka näiteks Baileys, Vana Tallinn jms)
10 datlit tükeldatuna (taignasse)
4 tervet datlit kaunistuseks
(soovi korral peotäis meelepäraseid pähkleid - mina kasutasin kreekapähkleid)


NB! Sellest kogusest saad suhteliselt õhukese koogi. Kui soovid paksemat kooki, sisi kahekordista kogust. Kuna kook on üsna shokolaadine ja rammus, siis oli see väga hea ka õhukesena.

Sulata madalal kuumusel šokolaad võiga, sega hulka suhkur. Sega jahutunud šokolaadi-segule ükshaaval sisse munad, ise pidevalt segades. Lõpuks vala juurde ka liköör, tükeldatud datlid ja jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Vala taigen (soovitavalt  küpsetuspaberiga vooderdatud) keskmise suurusega koogivormi põhjale (mina tegin keskmisest pisut väiksemas ümaras vormis). Kaunistuseks mõeldud datlid lõika pikuti pooleks ja lao koogile.

Küpseta 150 kraadi juures 35-40 minutit või seni kuni kook tahenenud on.

Serveeri niisama või vanillijäätisega.



Enne küpsetamist



Pärast küpsetamist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar