neljapäev, 18. august 2011

Shokolaadi-Cointreau marmorkook


Siinkohal ma ei oskagi midagi öelda. Üks päris rammus shokohooliku unelm. Hea oli tõesti!


Shokolaadi-Cointreau marmorkook

Shokolaadi-brownie kiht
100g tumedat shokolaadi
100g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl jahu
2 spl likööri (mina panin Cointreaud, aga sobivad ka näiteks Baileys, Vana Tallinn jms)

Toorjuustu-kiht
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
4 spl likööri (mina panin Cointreaud, aga sobivad ka näiteks Baileys, Vana Tallinn jms)

 
Sulata madalal kuumusel šokolaad võiga, sega hulka suhkur. Sega jahutunud šokolaadi-segule ükshaaval sisse munad, ise pidevalt segades. Lõpuks vala juurde ka liköör ja jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Vala taigen (soovitavalt  küpsetuspaberiga vooderdatud) u 22-23 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.

Hõõru toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks, lisa muna ja liköör ning sega ühtlaseks.

Tõsta toorjuustusegu šokolaadikihile ning aja noa tagumise poolega pealmine osa segamini nii, et peale tekiks marmorjas kiht.

Küpseta 150 kraadi juures 35-40 minutit või seni kuni kook keskelt tahenenud on.

Lase koogil jahtuda ning lõika siis ruutudeks.

NB! Võid teha katet ka pool kogust (algselt ongi ette nähtud pool kogust, aga mulle tundus, et head asja peab ikka rohkem olema).






























Retsept on mugandatud Domestic Goddess'i  ja Elis Köögis blogidest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar