Üks meie pere lemmikuid! Tõeliselt maitsev - üks külaline isegi vabandas ja lakkus taldriku puhtaks peale sööki. Vot selline toit!
Olen valmistanud seda nii eelneva kana marineerimisega kui ka lihtsalt kana pruunistanud ja siis kastme kohe peale teinud. Eelneva marineerimisega jääb toit eriti maitsev, kuid ka ilma selleta on toit väga hõrk.
Marinaad:
350g broilerifileed
2 küüslauguküünt
2 cm riivitud värsket ingverit
0,5 tl soola0,5 tl tšillipulbrit
1,5 spl sidrunimahla
75 ml maitsestamata jogurtit
0,5 tl garam masalat maitseainesegu
0,5 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud köömneid
Kaste:
1,5 spl võid2 küüslauguküünt
2 cm riivitud värsket ingverit
3 kardemonikupart
2 tk nelki1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl garam masala maitseainesegu
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl tšillipulbrit või teravat tšillikastet200 g tomatipüreed (või purustatud tomateid)
1 spl sidrunimahla
40 g magedat võid
100 ml vahukoort
värsket hakitud koriandrit serveerimiseks
Lõika kana tükkideks ning pane kaussi koos küüslaugu,
ingveri, soola, tšillipulbri ja sidrunimahlaga. Sega korralikult läbi,
kata kauss kaane või toidukilega ja aseta 30 minutiks külma. Vahepeal
sega omavahel hapukoor (või jogurt), garam masala, kurkum ja köömned
ning lisa kanale. Sega korralikult läbi, kata kauss uuesti kaanega ja
pane 3-4 tunniks külma.
Soojenda ahi 180º C juurde. Aseta marineeritud kanatükid ahjurestile ning grilli ahjus kuni kana on valmis (10 - 15 minutit).
Kastmeks sulata pannil või ja lisa sellele
küüslauk ning ingver. Kuumuta ligikaudu minut aega ja seejärel lisa
kardemon, nelk, koriander, garam masala, kurkum ja tšillipulber. Sega
hoolega ning kuumuta paar minutit (tunned, kuidas vürtsid hakkavad
tugevamalt lõhnama). Seejärel sega hulka tomatipüree ning sidrunimahl ja
kuumuta veel paar minutit. Sega juurde kana, seejärel lisa või ja
vahukoor. Sega kastet pidevalt kuni või on sulanud ning kaste on
ühtlane. Kontrolli maitset.
Autor: Gordon Ramsay, leidsin blogist Triinul menüüs
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar