laupäev, 27. juuli 2013

India võikana





Üks meie pere lemmikuid! Tõeliselt maitsev - üks külaline isegi vabandas ja lakkus taldriku puhtaks peale sööki. Vot selline toit!

Olen valmistanud seda nii eelneva kana marineerimisega kui ka lihtsalt kana pruunistanud ja siis kastme kohe peale teinud. Eelneva marineerimisega jääb toit eriti maitsev, kuid ka ilma selleta on toit väga hõrk.

Marinaad:
350g broilerifileed
2 küüslauguküünt

2 cm riivitud värsket ingverit
0,5 tl soola
0,5 tl tšillipulbrit
1,5 spl sidrunimahla
75 ml maitsestamata jogurtit
0,5 tl garam masalat maitseainesegu
0,5 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud köömneid

Kaste:
1,5 spl võid
2  küüslauguküünt
2 cm riivitud värsket ingverit
3 kardemonikupart
2 tk nelki
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl garam masala maitseainesegu
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl tšillipulbrit või teravat tšillikastet
200 g tomatipüreed (või purustatud tomateid)
1 spl sidrunimahla
40 g magedat võid
100 ml vahukoort
värsket hakitud koriandrit serveerimiseks
Lõika kana tükkideks ning pane kaussi koos küüslaugu, ingveri, soola, tšillipulbri ja sidrunimahlaga. Sega korralikult läbi, kata kauss kaane või toidukilega ja aseta 30 minutiks külma. Vahepeal sega omavahel hapukoor (või jogurt), garam masala, kurkum ja köömned ning lisa kanale. Sega korralikult läbi, kata kauss uuesti kaanega ja pane 3-4 tunniks külma.
Soojenda ahi 180º C juurde. Aseta marineeritud kanatükid ahjurestile ning grilli ahjus kuni kana on valmis (10 - 15 minutit).
Kastmeks sulata pannil või ja lisa sellele küüslauk ning ingver. Kuumuta ligikaudu minut aega ja seejärel lisa kardemon, nelk, koriander, garam masala, kurkum ja tšillipulber. Sega hoolega ning kuumuta paar minutit (tunned, kuidas vürtsid hakkavad tugevamalt lõhnama). Seejärel sega hulka tomatipüree ning sidrunimahl ja kuumuta veel paar minutit. Sega juurde kana, seejärel lisa või ja vahukoor. Sega kastet pidevalt kuni või on sulanud ning kaste on ühtlane. Kontrolli maitset.
Serveeri värske koriandri ja aurutatud riisi või naaniga.

Autor: Gordon Ramsay, leidsin blogist Triinul menüüs








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar