esmaspäev, 29. juuli 2013

Parim tiramisu

Nii sõbrad... Peale  3 aastat ootamist, avaldan lõpuks oma tiramisu retsepti.

SEE ON RAUDSELT PARIM TIRAMISU, MIDA TE EALES SAANUD OLETE VÕI KUNAGI SAATE!!! Päris kindlasti on tegu parima magustoiduga (koogid kaasa arvatud), mis ma kunagi leidnud olen.

Ma olen seda valmistanud kindlasti paarkümmend korda, aga  kuna see on tõesti super super maitsev, siis fotoni ei ole asi kunagi varem  jõudnud... Aitäh, Aet, et enne söömist kiirelt paar klõpsu tegid... 6 minutit peale pildistamist ei olnud taas enam midagi fotografeerida...




Kohv immutuseks
300 ml espresso kohvi
2 tl suhkrut

Sisuks
300 g Savoiardi küpsiseid (Ladyfingers)
2 tl mõru kakaopulbrit pealeraputamiseks

Kreem
4 munakollast
1 dl suhkrut
1 dl Cointreaud, Amarettot või vana Tallinnat
450 g toorjuustu (Mascarponet või Philadelphiat - viimane tuleb maitsvam)
4 dl vahukoort

Kõigepealt valmista espresso ja pane suhkur sellesse sulama ning seejärel lase segul jahtuma hakata.

Järgmiseks tee kreem. Vahusta munakollased suhkruga vesivannis, kuni segu pakseneb pisut ja pinnale ilmuvad väikesed mullikesed (kuumusest, mitte vahustamisest). Siis lisa alkohol ja vahusta veel paar minutit. Võta munavaht tulelt. Kui see on veidi jahtunud, vahusta sinna sisse toorjuust. Lõpuks lisa vahustatud vahukoor. Sega kergelt läbi.

Lao (kandilise) vormi põhja kiht kohvis immutatud küpsiseid (pista küpsis korraks üleni kohvisse ja siis kohe vormi). Sellele vala pool kreemist. Pane taas kiht kohvis immutatud küpsiseid ja vala peale ülejäänud kreem. Pane kook paariks tunniks kuni üleöö külmikusse imbuma. Vahetult enne serveerimist raputa läbi sõela koogi pinnale õhuke kiht mõru kakaod. Kui kook on kauem külmikus seisnud, serveeri noa aj tordilabidaga. Kui see on imbunud alla 3 tunni, sisi ilmselt on ta veel pisut vedelam (kuigi sama maitsev) ja seda on mugavam serveerida suure lusika abil.

Sule silmad ja naudi!

Retsept pärit Anna Maria Volpilt ja mulle juhatas selle aastaid tagasi kätte Merilin. Suur tänu Sulle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar