laupäev, 27. juuli 2013

Suitsukala pirukas (imemaitsev)



Põhi (võid teha ka muu suvalise muretaigna põhja):
80 g maisitärklist
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna

Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl rõõska koort
200 g kodujuustu
värsket tilli, murulauku
soola, pipart
(soovi korral peale riivjuustu)

Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahud, sool ja küpsetuspulber, haki noaga hulka külma või kuubikud ja seejärel sega hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24-25 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi. Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
Puhasta ja tükelda suitsukala Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, murulauk, kodujuust ja koor. Maitsesta soola ja pipraga.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini. Puista tainale suitsukalatükid, vala peale täidis (ja riivjuust) ja küpseta pirukat u 35 minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kuldseks muutuma. Lase enne lahtilõikamist pisut aega vormis taheneda.



Retsept Silja blogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar