Põhi (võid teha ka muu suvalise muretaigna põhja):
80 g maisitärklist
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 munaTäidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl rõõska koort
200 g kodujuustu
värsket tilli, murulauku
soola, pipart
(soovi korral peale riivjuustu)
Puhasta ja tükelda suitsukala Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna,
hakitud till, murulauk, kodujuust ja koor. Maitsesta soola ja pipraga.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini. Puista
tainale suitsukalatükid, vala peale täidis (ja riivjuust) ja küpseta pirukat u 35
minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kuldseks muutuma. Lase enne lahtilõikamist pisut aega vormis taheneda.
Retsept Silja blogist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar