laupäev, 27. juuli 2013

Jänesehautis koorekastmes (seentega)

german rabbit stew recipe
 Pilt laenatud siit 
(hautis oli nii hea, et fotoni ei jõudnudki - enne söödi ära)

1 jänes
1 suurem sibul
2 keskmist porgandit
2 küüsauguküünt
(soovi korral 1 vars sellerit)
4 dl kanapuljongit
4 dl vahukoort
(soovi korral 2 dl valget veini)
(soovi korral 1 - 2 karpi šampinjone)
(soovi korral 1 karp merevaiku - soovitan panna - annab väga hea maitse)
pisut võid praadimiseks 
Soola, pipart

Tükelda jänes (lõika küljest esi-ja tagajalad, lõika küljest rinnalihased (lipendavad õhukesed osad), tükelda keha kolmeks). Võta paksupõhjaline kastrul.  Pruunista jänese tükid võis (kahes jaos) mõlemalt poolt. Pane pruunistatud liha kõrvale. Ära kastruli põhja tekkinud pruuni kõrbe moodi asja maha pese. See annab hiljem roale mõnusa maitse.

Kuumuta sibulat ja küüslauku võis, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa porgand ja seller ning kuumuta veel mõni minut. Kui kasutad veini, lisa nüüd ka vein ja kuumuta paar minutit.

Lisa jänesetükid, sool. pipar, puljong ja koor (ning seened ja merevaik). Sulge kastrul kaanega ja hauta ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi või hauta sama kaua pliidil. Serveeri keedukartuliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar