Valmistan juba aastaid lähe koorekastmes (maitsestan kala soola ja pipraga ning valan selle lihtsalt koorega üle aj siis ahju). Nüüd aga avastasin kaks uut ja mõnusat maitsenüanssi, mida koorele lisada - konjak ja majonees (kumbki eraldi). Seekord siis konjakiga lõhe retsept.
Lõhe või forell konjaki-koorekastmes
1-1,5 kg lõhe või forelli (sobivad nii terve kala, filee kui liblikad)
2 dl vahukoort
3 spl konjakit või brändit
Soola, pipart
Pane ahi 180-kraadi juurde kuumenema. Maitsesta kala sooja ja pipraga ning pane ahjuvormi. Vala üle koore-konjaki seguga ja küpseta ahjus 180-kraadi juures u 30 minutit. Nii lihtne see ongi!
Allikas: 100 suppi, paja- ja vormirooga 2.osa
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar