esmaspäev, 15. aprill 2013

Lõhe või forell konjaki-koorekastmes


Valmistan juba aastaid lähe koorekastmes (maitsestan kala soola ja pipraga ning valan selle lihtsalt koorega üle aj siis ahju). Nüüd aga avastasin kaks uut ja mõnusat maitsenüanssi, mida koorele lisada - konjak ja majonees (kumbki eraldi). Seekord siis konjakiga lõhe retsept.




Lõhe või forell konjaki-koorekastmes

1-1,5 kg lõhe või forelli (sobivad nii terve kala, filee kui liblikad)
2 dl vahukoort
3 spl konjakit või brändit
Soola, pipart

Pane ahi 180-kraadi juurde kuumenema. Maitsesta kala sooja ja pipraga ning pane ahjuvormi. Vala üle koore-konjaki seguga ja küpseta ahjus 180-kraadi juures u 30 minutit. Nii lihtne see ongi!

Allikas: 100 suppi, paja- ja vormirooga 2.osa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar