teisipäev, 8. november 2011

Kõrvitsasupp kartuli ja rosmariiniga




Kõrvitsasupp kartuli ja rosmariiniga

2 spl võid
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
1 väike oks rosmariini (võib ka välja jätta)
2 värsket salvei lehte (võib ka välja jätta)
5 dl (u 400 g) 2 cm läbimõõduga kõrvitsakuubikuid või 4 dl kõrvitsapüreed
0,5 kg ( u 3 tk, suuremat) kartulit
2 kanapuljongi kuubikut
4 dl vett
Pisut riivitud muskaatpähklit
Soola, pipart

Koori ja tükelda kõrvits ja kartulid.

Kuumuta või sügavamal pannil või potis ja lisa sellele hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta neid u 5 minutit, kuni sibul on kergelt läbipaistev. Seejärel lisa pannile ka vesi, kartul, kõrvits, puljongikuubikud ja maitsetaimed. Keeda suppi umbes 20 minutit, kuni kartul ja kõrvits on pehmed. Seejärel eemalda potist salvei lehed ja rosmariinioks ning püreeri supp köögikombainis või saumikseriga.

Pane püreeritud supp tagasi potti ja maitseta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Serveeri röstsaia või krutoonidega.

Mugandatud Martha Stewarti veebilehelt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar