reede, 4. november 2011

Kõrvitsapüree

Mida teha kõrvitsaga? Kui sul on kõrvits ja sa ei taha seda vanaaegsel viisil marineerida, siis tee kõrvitsapüreed. Seda saad kasutada erinevates küpsetistes, pastades, kookides, jookides, püreesuppides. Milles iganes. Näiteks lapsena tegi ema meile kõrvitsapüreest, suhkrust ja keefirist mõnusat kokteili (segad kõik kokku ja ongi valmis). Väga lihtne teha ja maitseb hästi! Kõrvits on tervislik, lahja ja annab toidule mõnusa maitse ja tekstuuri. 


Kõrvitsapüree

Lõika kõrvitsast u 5-10 cm jämedused viilud või sektorid, puhasta pehmest sisust ja seemnetest (koor jäta alles) ning pane need ahjuplaadiga u 200-kraadisesse praeahju. Vaja plaadile ka umbes tass vett (see imendub ilusti kõrvitsasse ja kiirendab valmimisprotsessi). Küpseta kõrvitsatükke ahjus umbes 1 tund, kuni need on kahvliga torgates pehmed. Kui kõrvits on pehme, võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Lõika jahtunud kõrvitsatükkide koor küljest ja püreeri viljaliha saumikseri või köögikombainiga. 

Püreed saad säilitada tavalises külmikus paar päeva ja sügavkülmas kasvõi kuid. Sügavkülma on mõistlik panna karpidega umbes poolekilosed (u 0,5 liitrit) portsud. See on selline keskmine kogus, mida söögitegemisel vajad.

Enne ahjupanekut

Valmis püree

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar