teisipäev, 8. november 2011

Kõrvitsa-parmesani pasta

Täiesti uskumatu, et üks lihata pastakaste, mis sisaldab 100 g kõrvitsapüreed portsioni peale, on NII maitsev. Proovi ja imesta! Ma olin sellest retseptist roa valmimise järel tõesti vaimustuses!




Kõrvitsa-parmesani pasta
(4-le)

350g  pennet (või muud lühikest pastat)
2 spl õli
1 sl värskeid rosmariini lehti
400 g kõrvitsapüreed1-1,5 dl riivitud parmesani juustu

1 purustatud küüslauguküüs
1 dl rõõska koort
1 spl valge veini äädikat või riisiäädikat
soola
pipart

Keeda pasta vastavalt pakil olevale instruktsioonile. NB! Pastat kurnates jäta u 2 dl pasta keeduvett kastme jaoks alles.

Samal ajal kui pasta keeb, valmista kaste ja krõbedad rosmariinilehed pealepuistamiseks. Selleks aja õli sügavamal panil kuumaks. Lisa sellele rosmariinilehed ja kuumuta neid segades 1-2 minutit, kuni need muutuvad pruunikaks. Võta rosmariin kahvliga  pannilt ära ja aseta köögipaberile nõrguma, kuid jäta õli pannile (see annab toidule mõnusa kergelt rosmariinise maitse). 

Lisa õlile kõrvitsapüree, küüslauk, koor, juust ja äädikas (mahe äädikas annab parajat hapukust - ära seda retseptist välja jäta). Lisa ka eelnevalt kõrvale pandud 2 dl eelnevalt kõrvale pandud pasta keeduvett. Kuumuta kastet segades u 2-3 minutit, kuni kõik on kenasti läbi kuumenenud. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri pasta peal. Kõige peale raputa eelnevalt valmistatud krõbedaid rosmariinilehti. Kui Sul on juhuslikult kodus ka paprikahelbeid, siis võid neid valmis kastmele täiendavalt kaunistuseks puistada.










Allikas: Martha Stewarti veebileht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar