reede, 2. detsember 2011

Kõvitsamoos ebaküdoonia ja apelsiniga



See moos, mu sõbrad, maitseb küll kõige muu kui kõrvitsa järele! Moos tuli väga maitsev ja mu ema, kes seda degusteerimas käis, pakkus, et tegu on hoopis mangomoosiga. Kõrvitsat ta igatahes ära ei tundnud. Moos on väga maitsev! Pudrule ilmselt kõige parem ei ole, aga sobib suurepäraselt saiale, koogi vahele või niisama maiustamiseks.


Kõvitsamoos ebaküdoonia ja apelsiniga

2 kg kõrvitsat (puhastatud kõrvitsa kaal)
2 kg ebaküdooniat (puhastatud ebaküdoonia kaal)
0,6 l vett
1 suurem apelsin
1,5 kg sukrut

0,5 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud (riivitud) muskaatpähklit


 Puhasta kõrvits ja ebaküdooniad (viimased lõika neljaks ja eemalda keskelt seemned ning seemnekojad). Lõika kõrvits ja ebaküdoonia väiksemateks tükkideks ja pane koos veega keema. Keeda tasasel tulel kaane all u 30 minutit või nii kaua, kuni mõlemad viljad on pehmenenud. Riivi apelsinilt koor ja pane see moosi sisse, lisa ka järelejäänud apelsin, mis on lõigatud sektoriteks. Lisa suhkur, ingver ja muskaatpähkel ja keeda u 15 minutit. Pane kuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar