reede, 2. detsember 2011

Kõrvitsakoogikesed toorjuustukreemiga (Pumpkin Whoopie Pies)

Ma ei tee saladust, et nende küpsistega on pisut jändamist (kuigi samas mitte midagi eriliselt keerulist). Tulemus on seda väärt nii visuaases kui ka maitse-elamuse plaanis!





Kõrvitsakoogikesed toorjuustukreemiga

Küpsised
5 dl nisujahu
0,5 tl soola
0,5tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl vanillisuhkrut
2,5 dl tumedat muscovado suhkrut või fariinisuhkrut
1,2 dl toiduõli
1suur muna
3,5 dl kõrvitsapüreed (õptuse leiad siit)

Pane ahi 180-kraadi juurde soojenema. Sega omavahel jahu ja maitseained, küpsetuspulber ning sooda (suhkrut ära lisa).

Sega teises kausis kokku suhkur, õli ja muna. Vahusta neid, kuni need on kenasti segunenud. Lisa kõrvitsapüree ja sega. Seejärel lisa jahu-maitseainete segu ja sega korralikult läbi. Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile kahe lusika abil u 5 cm läbimõõduga pätsikesed. Võid selleks kasutada ka jäätisekuulide kulpi, millel on lükkemehhanism. Küpseta u 20 minutit ja kontrolli valmidust tikuga (kui tikk tuleb pätsikesest puhtana välja, on küpsis valmis). Lase jahtuda.

Toorjuustukreem
3,5 dl tuhksuhkrut
60 g toasooja võid
110 g toasooja toorjuustu (nt Philadelphia)
1 tl vanilliekstrakti (või 2 tl vanillisuhkrut)

Vahusta võid ja kreemjuustu, kuni need on ühtlased, lisa vanilliekstrakt ja sõelutud tuhksuhkur. Sega ühtlaseks.

Võta üks küpsis, pane sellele umbes 1 korralik teelusikatäis kreemi ja vajuta teine küpsis kergelt peale. Pane valmis koogikesed enne serveerimist vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema. Võid valmis koogikesi külmikus säilitada 3-4 päeva.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar