reede, 2. detsember 2011

Pasta kõrvitsa ja kitsejuustuga



See pasta jäi maitselt kõritsa-parmesani pastale pisut alla, aga oli see-eest välimuselt efektsem. Minu arvates maitses "täitsa hästi", aga mehele meeldis kohe väga.


Pasta kõrvitsa ja kitsejuustuga

Ahjus röstitud  kõrvits ja sibul
1 kg kõrvitsat (2 cm kuubikutena)
2 spl oliivõli
2 keskmist sibulat
(soovi korral mõned lehed värsket salveid)
 Soola, pipart

Pane ahi soojenema 220 kraadi juurde. Koori ja puhasta kõrvits. Lõika kõrvits u 2 cm läbimõõduga kuubikuteks. Lõika sibul jämedamateks tükkideks (samuti u 2 cm läbimõõduga).

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja määri see oliivõliga. Aseta sellele kõrvits ja sibul (ning salvei, kui sul seda on) ja raputa üle soola ning pipraga. Rösti kõrvitsat ja sibuat ahjus 220 kraadi juures umbes 35 minutit. Võid kõrvitsat vahepeal ühe korra segada, et see igalt poolt ühtlaselt röstitud saaks.

Pasta ja kaste

2-4 küünt küüslauku
1 spl riisiäädikat või valge veini äädikat

125 g pehmet kitsejuustu
1 dl 10% kohvikoort
1 dl riivitud parmesani
 Soola, pipart

350 g meelepärast lühikest pastat (näiteks pennet)

Keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele.
Pasta keetmise ajal sulata sügavamal pannil või. lisa küüslauk ja prae seda segades väiksel kuumusel. Lisa koor ja lase sel keema tõusta. Lisa äädikas, parmesan ja tükeldatud kitsejuust, sega kergelt. Lisa 2/3 eelnevalt röstitud kõrvitsast ja sibulast. Sega. Lisa kastmele pasta ja sega läbi. Serveeri pastat kohe, kaunistades seda järelejäänud kõrvitsatükkidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar