laupäev, 29. september 2012

Sealiha karri kookospiimaga





Väga hea sealiha karri kookospiimaga

500 g sealiha
2 spl õli
1 sibul
3 küüslauguküünt
tükk ingverijuurt
1,5 teravat punast tšillikauna
2 spl austrikastet või sojakastet
4 dl kookospiima
1 tl punast karripastat või suvalist kuiva karrisegu
2 spl kalakastet, pisut musta pipart
1 laimi mahl
serveerimiseks riisi

Lõika sealiha kuubikuteks või kangideks ning pane paksupõhjalisse kastrulisse koos õliga pruunistuma. Haki sibul, küüslauk, ingverijuur ja seemnetest puhastatud tšillikaunad. Lisa eelnevalt tükeldatud sibul jms. Kui sibul on klaasjaks muutunud. Kuumuta pannil hakitud sibul, küüslauk, ingver ja tšilli, lisa lihale.

Lisa kookospiim ja maitseained (ühesõnaga kõik peale laimimahla). Hauta nõrgal kuumusel kaane all u tund aega, aeg-ajalt segades.

Kui oled tule poti alt ära keeranud, lisa laimimahl ja serveeri keedetud (basmati või jasmiini) riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar