Põhjad
200 g
võid
200 g nisujahu
200 g suhkrut
5 muna
Vahele
Purk hapukat moosi (ilma tervete marjadeta pohlamoosi, püreeritud õunamoosi vms. Minul on selleks eraldi kõrvitsa-ebaküdoonia moos)
200 g nisujahu
200 g suhkrut
5 muna
Vahele
Purk hapukat moosi (ilma tervete marjadeta pohlamoosi, püreeritud õunamoosi vms. Minul on selleks eraldi kõrvitsa-ebaküdoonia moos)
Peale
200 g tumedat shokolaadi ja 2 spl võid
Vahusta toasoe või pehmeks vahuks. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa pool munavahust võivahule ja sega kergelt sisse jahu. Lisa ülejäänud munavaht ja sega veelkord kergelt läbi.
200 g tumedat shokolaadi ja 2 spl võid
Vahusta toasoe või pehmeks vahuks. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa pool munavahust võivahule ja sega kergelt sisse jahu. Lisa ülejäänud munavaht ja sega veelkord kergelt läbi.
Jaga tainas 4-ks. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga (võid
plaadi enne veega alt kergelt niiskeks teha, et paber paremini püsiks) ja määri
tainas spaatliga suhteliselt õhukeselt plaadile.
Küpseta 200 kraadi juures u 8-9 min.
Määri jahtunud põhjade vahele moos (v.a. viimasele kihile).
Sulata katteks shokolaad vesivannis või mikros madalal kuumusel, vahepeal
segades. Lisa või ja sega läbi. Määri shokolaadi-või segu viimaseks kihiks. Pane
kook külmikusse tahenema. Mina soovitan meeldiva suurusega tükid valmis lõigata
siis, kui shokolaad on kergelt tahenenud,a ga mitte veel päris kõva. Kui shokolaad
päris kõvaks läheb, võib kook hakata lõikamisel murduma. Teine variant on võtta
see mõni aeg enne söömist külmikust välja ja lõigata siis, kui shokolaad on
taas pisut pehmenenud.
Retsepti sain Aeda blogist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar