Aprikoosikoogid toorjuustukreemiga
Tainas:
5 muna
2,25 dl suhkrut
3 spl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl tärklist (kartuli- või maisitärklist, vahet pole)
1 dl mandlilaaste või mandlijahu
Vahele:
2 dl aprikoosikeedist või ühe suure virsikukonservi virsikud (lase saumikseriga pürees)
Immutuseks virsikute leent, õunamahla või muud sobivat
Soovi korral iga koogikese peale veel 1 tl Amarettot
Kreem:
2 dl vahukoort
1 karp Philadelphiat (200g) või muud toorjuustu
1 spl suhkrut1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks ohtralt röstitud mandlilaaste
Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga. Sega omavahel kuivained aj sõelu munavahu hulka. Sega. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil (mul on suuremat sorti plaat) 10 minutit 200 kraadi juures.
Ahjust välja võttes keera rulli ja lase jahtuda.
Kui biskviit on jahtunud, rulli see lahti ja määri sellele moos või virsikupüree. Kui põhi peaks katki minema, pole sellest midagi. Rullis jääb see pärast uuesti ilusti kokku. Immuta valmis rulli mahlaga (kui see tunnikese enne söömist seisab, imbub mahl ilusti kõigist kihtidest läbi).
Serveerimiseks lõika rull u 2-4 cm paksusteks viiludeks. Vala igale tükile soovi korral Amarettot.
Vahusta vahukoor suhkruga. Vahusta teises kausis paar minutit toorjuustu ja vala vahukoor toorjuustuga kokku. Sega kergelt läbi. Pane lusika või tordipritsi abil koogile mõnus kuhi kreemi.
Rösti mandlilaaste mõned minutid kuival pannil, kuni need on kuldjad. Puista ohtralt mandlilaaste kreemile (kui panna ainult mõned helbed, siis on kook küll visuaalselt ilus, aga maitsele see eriti juurde ei anna - palju mandlilaaste annab aga mõnusa maitsenüansi).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar