teisipäev, 19. veebruar 2013

Shokolaadi-banaanitort




Shokolaadi-banaanitort



Põhi:
5 muna
2 dl suhkrut (võimalusel sellest 1 dl pruuni suhkrut - annab karamellise maitse)
1 dl kartulitärklist
1 dl nisujahu
4 spl kakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit
(soovi korral 100 g hakitud pähkleid)

Kreem:
500g (banaanimaitselist) kohupiima
3 dl rõõska koort
(magustamata kohupiimapasta kasutamisel 1,5 dl suhkrut)
2 tl vanillisuhkrut
3 banaani

Immutamiseks:
2 dl kangemat kohvi
soovi korral 1 dl amarettot, rummi või Vana-Tallinnat

Kaunistuseks:
1-2 banaani
Pisut shokolaadinööpe
Riivitud shokolaadi külgedele.
Banaanikreemi

Vahusta munad suhkruga, lisa kuivained ja sega läbi. Küpseta lahtikäivas vormis (24 cm) 200 kraadi juures u 30 minutit.  Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.

Kreemiks purusta banaanid kahvliga (saumikseriga purustades läheb liiga plögaks). Vahusta koor vanillisuhkruga, lisa kohupiim ja banaanid ning sega läbi.

Immuta alumine põhi, määri sellele kreem ja pane järgmine põhi peale. Korda nii kõigi põhjadega. Kaunista järelejäänud kreemi või vahukoorega, banaanilõikudeja shokolaadiga. Lase seista 4 tundi kuni üleöö, et kõik kenasti maitsestuks.

 Retsept: Selveri kalender (Janely Ruusmann)



1 kommentaar: