laupäev, 29. september 2012

Kevadrullid riisipaberis

Seekord tegin riisipaberiga kevadrulle pisut teisiti (ja lihtsamalt) kui eelmisel korral. Nimelt ei vajanud seekordne täidis eraldi praadimist-kuumutamist. Proovisin kahe versiooni - nii kanaga kui krevettidega. Mõlemad olid väga maitsvad. hinna poolest tulevad kanaga rullid muidugi oluliselt soodsamad. Täidise komponente võid oma suva järgi vabalt varieerida. Kaste oli väga hea just täpse retsepti järgi ja seal ma midagi ei muudaks. Samas, kui seda "õiget" kastet ei viitsi teha, siis kevadrullid on maitsvad ka magusa tshillikastmega, mida poes valmiskujul müüakse.





Kevadrullid riisipaberis vietnamipäraselt (4-le)

Täidis
20  riisipaberi lehte
1 grillitud kanarinnak (saab poest valmis kujul) või 2 kanafileed või 200g puhastatud krevette
Suurem peotäis klaasnuudleid (mungoa-nuudlid) või riisinuudleid
Peotäis värskeid koriandri lehti
Kimp rohelist sibulat
1 pott lehtsalatit
(Soovi korral peotäis spinati lehti, peterselli, basiilikut)

Kaste
2 dl vett
2 spl riisiäädikat
4 spl kalakastet
4 (purustatud või riivitud) küüslaugu küünt
1 laimi mahl
6 spl suhkrut (eriti hea on palmisuhkur)
1-2 punast teravat tshillikauna (hakituna)

Kõigepealt prae kanafilee küpseks (kui kasutad toorest fileed) ja lõika (veel õigem on rebida) kanafilee või kanarinnakust võetud liha umbes 2*5  cm tükkideks (liiga väikseid tükke on halb rulli vahele keerata). Kui kasutad krevette, siis prae või keeda need küpseks.

Keeda riisinuudlid valmis ja loputa külma veega üle.

Lõika salatilehed risti- ja pikkupidi suuremateks ribadeks (4*7 cm on väga hea, võid ka väiksemaks teha, kui meeldib) ning haki kõik teised rohelised lehed peenelt.

Sega kokku kaste.

Kui kõik rulli sisse minevad ained on kenasti laual valmis, võta ette riisipaberi lehed. Võta suur ja piisavalt lai kauss (selline, et riispaberi leht sinna lõhkumata sisse mahuks) ja pane sinna leiget vett. Võta riisipaberi leht, leota seda u pool minutit vees ja pane lahtiselt taldrikule. Pane iga komponenti (salatit, rohelist, kana või krevette) sinna vahele ja keera rulli. Rulli voltimise kohta on hea video siin. Dipi rulle kastmesse ja naudi!


NB! Valmista rullid vahetult enne laualeandmist, sest muidu lähevad need väga nätskeks ja kuivavad ära. Võid panna ka kõik ained lauale ja lasta igal sööjal endale oma rullid ise keerata. Siis oleks hea, kui sul on rohkem kui 1 kauss riisipaberi lehtede leotamiseks, sest võib tekkida väike "järjekord".





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar