laupäev, 29. september 2012

Tort rezhissörile


Mu abikaasa töötab meelelahutuse alal ja ta rezhisssörist sõbral oli sünnipäev. Minul kui tordi-maniakil tuli muidugi kohe idee teha filmitort. Selline see siis sai. Palju õnne Ergo!

Tort ise on suht puhas shokolaad. Väga maitsev ja mahlane tuli!



Tort rezhissörile ehk uhke "shokolaadileib"

Põhi
6 muna
230 g suhkrut (osa võiks olla muscovado või muu tume suhkur)
120 g võid
120 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
60 g tumedat kakaopulbrit

Immutamiseks
Kohvi (võid lisada ka veidi likööri, näiteks Vana Tallinnat)

Kreem
400 g tumedat shokolaadi
400 ml vahukoort
1 spl suhkrut 

Kate
200 g shokolaadi
tükk võid
200 g kang valget martsipani teksti jaoks

Vahusta munad suhkruga. Seejärel lisa sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Vala 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (mina küpsetasin 3 osas - iga kihti eraldi, profimad võivad kõik korraga küpsetada ja sisi hiljem biskviidi kolmeks lõigata). Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Kui biskviit on jahtunud, immuta seda kohviga ning pane iga kihi vahele kreemi. Kreemiks sulata shokolaad. Seejärel vahusta koor suhkruga. Kui sulatatud shokolaad on jahtunud, sega see vahustatud koorega - kreem ongi valmis.

Sulata katte shokolaad, lisa sellele  tükike võid ja sega läbi ning seejärel määri tordile. Pane külma tahenema. Kui shokolaad on kenasti hangunud, võid tordi pealt kaunistada martsipani või muu soovipärasega.

















Retsept: Nadja Kaarma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar