laupäev, 25. jaanuar 2014

Kalamatsi kitsepiimast praejuustu salat



Praejuustu salat 2-le

Kalamatsi on väike meierei Esna lähistel Kesk-Eestis. Sseal valmistatakse imemaitsvat ja ökoloogilist kitsejuustu. Nende praejuust on mõnus ka niisama söömiseks, aga salatis oli veel ekstra hea.

Salatipõhi:
Karp praejuustu
Kimp rucolat või muud meelepärast salatit
Pool värsket kurki
Karp kirsstomateid
Mõned kapparid

Kaste:
Pisut oliivõli
1 tl mett
Kapparivedelikku või palsamiäädikat
(soovi korral tsipake dijoni sinepit)
Soola ja pipart

Lõika kitsejuustu tükk 3-4 viiluks ja pane praadima. Samal ajal rebi salat tükkideks ja aseta taldrikule. Lisa viilutatud kurk ja poolekslõigatud kirsstomatid. Nende peale lisa kapparid. Aseta juustuviilud salatile ning vala üle eelnevalt kokkusegatud salatikastmega.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar