teisipäev, 29. märts 2011

Räim itaalia võtmes

Sadamaurult tulid meiega kaasa ka mõnusad rasvased räimed. Olin endale juba ammu lubanud, et järgmisel korral, kui räimi teen, ei prae neid lihtsalt muna-jahu kasukas, vaid fileerin nad ära ja teen midagi eriliselt maitsvalt.


Fileerisin siis räimed kenasti ära (või õigem oleks vist siiski öelda, et eemaldasin neilt luud, sest räime fileerimine käib ainult omaenda sõrmekesi kasutades, mitte fileerimisnoaga susides - kui Sa seda varem teinud ei ole, siis õpetuse leiad siit). Fileed valmis, hakkasin nuputama, mida hääd nendega edasi teha... No ei tundunud ükski raamatust ega kiiruga netist leitud retsept selline, et oleks kutsunud oma suure vaevaga ära fileeritud kalakesi neis kasutama. Vaatasin pisut külmikus ringi ja sündis järgnev üllitis (täitsa oma fantaasia najal). 

Kuigi räime ja basiiliku kooslus tundus alguses pisut "kahtlane", sai lõpptulemus üllatavalt maitsev. Niisiis...





Meriti räimevorm basiiliku ja parmesaniga

500-700 g räimi

2 muna
4 dl piima
Kimbuke värsket basiilikut
Parmesani või muud tugevamaitselist juustu
Soola, pipart

Pane räimed kaussi, lisa neile soola ja pipart ning sega õrnalt käega läbi, et kõik kalad maitsestuksid. Aseta pooled räimed vormi nahad all pool päiksekiirtena (ehk selliselt, et sabad saavad keskel kokku (vaata pilti) - nii tuleb lihtsalt ilusam ja hiljem on ka vormi taldrikule tõsta mugavam. 



Raputa räimede peale juust ja rebitud basiilikulehed.




Seejärel lao peale teine pool räimedest (mina panin nahad üles poole). Vala üle piima-muna seguga, mida on maitsestatud soola ja pipraga. Pane ahju 200 kraadi juurde küpsema. Vorm on valmis, kui piima-muna segu on kenasti kallerdunud ja hakkab tooni võtma. Selleks kulub umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar