teisipäev, 29. märts 2011

Amaretto-aprikoosi muffinid šokolaadiga

Mulle meeldib muffineid valmistada. Välja näevad nad ka nunnud- nagu väiksed seenekesed. Aga maitse osas nõustun oma abikaasaga, kes leiab, et "eks need üks paras sai on".

Siis aga leidsin ühest Soomekeelsest toidublogist amareto-aprikoosidega muffinite retsepti ja lihtsalt pidin järele proovima. Vot need juba olid midagi! Korralikud koogikesed ja üldse mitte lihtsalt sai! Minu jaoks oli nendes shokolaadi siiski liiga palju (ise ka imestan, et minusugune maiasmokk ja shokohoolik tõdeb, et shokolaadi üleüldse võib liiga palju olla, aga see on siiski võimalik). Seega mina jätaks tumeda shokolaadi retseptist välja. Asendasin ka katteks mõeldud valge shokolaadi hoopis toorjuustuga, et muffinite magus-shokolaadist maitset pisut tasakaalustada. Kellele aga meeldib rohke shokolaad, siis see retsept muutmatul kujul on just teile! Retsept siis järgnev:




Amaretto-aprikoosi muffinid shokolaadiga
12-16 tk

Aprikoosid
0,5 pakki pehmeid kuivatatud aprikoose
0,5 dl (mina panin 1 dl) amarettot
1 spl suhkrut


Tainas
3 muna
1,5 dl suhkrut
100 g sulatatud margariini (mina kasutasin loomulikult võid)
2,5 dl nisujahu
0,5 dl suhkruta kakaopulbrit
pisut soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl Flora Vanilla´t (ilmselt võib asendada ka vaniljepudinguga)
50 g valget shokolaadi
100 g tumedat shokolaadi

Kate
75 g valget shokolaadi (mina segasin hoopis karbi maitsestamata toorjuustu natukese tuhksuhkruga)
pehmeid kuivatatud aprikoose

Pane aprikoosid tunniks kuni üleöö kinnises anumas (näiteks kaanega purgis) amaretto ja suhkruga seisma, et liköör aprikoosidesse imenduks. Vahepeal võiksid neid segada, et liköör ühtlasemalt jaotuks.

Lõika aprikoosid tükkideks (sellise suurusega, nagu Sulle muffinites näha meeldiks). Peenesta tume shokolaad (hakkides või jämeda riiviga). Lõika valge shokolaad väikesteks kuubikuteks. 

Taignaks vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või või margariin. Sega omaahel kuivained ja lisa munavahule vaheldumisi omavahel segatud kuivaineid ja Flora Vanilla´t. Ära vahusta tainast, vaid sega seda, et muna vahustamisel taignasse tekkinud õhumullid plehku ei paneks ja tainas õhuline jääks. Viimasena lisa tume ja hele shokolaad ning aprikoositükid.

Aseta tainas lusikaga muffinivormidesse ja küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Lase jahtuda ning kata vastavalt oma soovile kas sulatatud valge shokolaadi või toorjuustukreemiga. Kaunista kuivatatud aprikoosiga (NB! Kui otsustasid kasutada katteks sulatatud valget shokolaadi, siis lisa kaunistus-aprikoos enne, kui shokolaad on kõvaks läinud).

Siin on näha nii kaunistusega kui kaunistuseta muffinid


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar