teisipäev, 29. märts 2011

Lammas sõbrustab suvikõrvitsaga

Jõudsime ka lõpuks Sadama turul ära käidud. Beebi vankri ja koeraga oli see Tallinna jääliustikulistel tänavatel ikka paras ettevõtmine. Aga tasus igati ära. Tagasi tulime suure kotiga, milles värsked räimed, mahe talle hakkliha (mis osutus muuseas eriti maitsvaks), erinevaid juustusid, suitsuvorste jne jne Igatahes kutsus see suur kotitäis kohe ka kokkama.




Suvikõrvits lamba hakklihaga

200-300 g lambahakkliha (ise kasutasin Sadama turult ostetud Märjamaa mahe-talle hakkliha, mis lihtsalt sulas suus)
2 keskmist suvikõrvitsat
1-2 sibulat
3 tomatit
Küüslauku
Värsket basiilikut
Soola, purustatud musta pipart

Eelistatavalt võiks seda rooga valmisada paksupõhjalises pajas (haudepotis), kui ka pannil saab mõnusa toidu.

Prae hakkliha pannil või haudepotis (mina õli ei lisanud, kuna lamba hakklihast tuleb piisavalt rasva) nii, et vajutad hakklihasse küpsetuslabidaga vaid mõned korrad (siis saad suuremad hakkliha tükid, mida on mõnusam süüa, kui väga läbi segatud hakkliha-pudi.

Kui liha hakkab kergelt pruunistuma, lisa sibul ning paari minuti pärast tükeldatud suvikõrvits. Küpsemise kiirendamiseks võid panna kaane peale. Sega aeg-ajalt. Umbes 10 minuti pärast lisa tomatisektorid, maitsesta küüslaugu, pipra, soola ja basiilikuga. Lase veel paar minutit küpseda (võid kergelt segada).

Ja ongi valmis! Uskumatult lihtne, aga ülimaitsev. Naudi eraldiseisvana või värske salatiga. Ilmselt sobiks kõrvale ka keedetud kartul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar