See on tõesti üks väga hea karri - ei ole liiga terav ja maitseb lihtsalt suurepäraselt! See on toit, kuhu saad kasutada eelmisest söögikorast ülejäänud riisi ja keedumunad - nii saad toidu valmis 10-15 minutiga. Loomulikult võid kasutada ka keetmata riisi. Siis kulub keetmisele pisut rohkem aega, aga tulemus on ikka super!
Krevettikarri keedumunaga
Sorts õli või tükk võid praadimiseks
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
200 g külmutatud või 100 g värsket spinatit
3 tl punast karripastat
250 g keetmata või 500 g keedetud basmati riisi
600 ml köögivilja- või kanapuljongit
200 külmutatud oakaunu või herneid
300 g puhastatud hiidkrevette (sabad jäta külge)
250 g tomateid
4 keedetud muna
Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku pannil, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa pannile riis ja puljong ning karripasta. Lase haududa nii kaua, kui on riisi pakil riisi keemise ajana näidatud (10-25 min vastavalt riisile). Mina kasutasin eelmisest päevast järele jäänud riisi - panin lihtsalt puljongt vähem - 200 ml) ja ei hautanud riisi eraldi. Vajadusel lisa pisut vett (kui näed, et riis jääb kuivaks). Siis lisa oad või herned ja spinat ning tomat (kui kasutad suuri tomateid, lõika need sektoriteks, kui kirsstomateid, siis pooleks). Lase haududa 5 minutit.
Serveeri sortsu maitsestamata jogurtiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar