pühapäev, 17. juuli 2011

Kookosmakroonid

Alati kui tiramisut teen olen hädas sellega, mida järelejäänud munavalgetest teha (kasutan oma retseptis ainult kollaseid). Tavaliselt olen lihtsalt beseed küpsetanud, aga sel korral otsusasin kookosmakroonide kasuks. Ja õigesti tegin! Need tulid väga maitsvad ja nende tegemine oli imelihtne. Sealjuures on ebaõnnestumise võimalus beseega võrreldes (võib tulla liiga nätske ja mitte korralikult ära kuivada) sisuliselt olematu. Igatahes julgen neid küpsiseid igati soovitada!



Kookosmakroonid


4 munavalget
250 g ehk 3 dl suhkrut
200 g kookoshelbeid
1 tl vanillisuhkrut või pisut vaninniessentsi
50 g toasoja võid

Sega kõik ained paksupõhjalises potis.
Kuumuta hästi tasasel tulel, kuni või on sulanud (umbes 4-5 minutit).
 

Tõsta kahe teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed tainaportsud.
 

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 12 minutit, kuni makroonid on pealt kergelt kuldsed. Lase veidi jahtuda, siis tõsta metallrestile tahenema.

Allikas: Nami-Nami

1 kommentaar: