Õunakrõbedik rosinate ja mustade ploomidega
Õunakiht
1 kg õunu
3 spl demerara suhkrut
2 spl võid
suurem peotäis rosinaid
suurem peotäis kuivatatud musti ploome
Kate
125 g võid
2 dl purustatud kaerahelbeid (kasutasin Veski Mati omi - need ei ole liiga peeneks tehtud)
2 dl nisujahu
1 dl demerara suhkrut (võid asendada ka tavalise suhkruga)
0,5 dl muscovado suhkrut (võid asendada ka tavalise suhkruga)
Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Pane pannile või, lisa sellele õunad ja kuumuta aegajalt segades kergelt läbi, et õunad hakkaks õrnalt pehmenema. Lisa 3 spl demerara suhkrut, sega läbi ja lülita pliit välja.Lisa leotatud rosinad ja kergelt tükeldatud ploomid (kui kasutad pehmeid ploome, ei ole vaja neid eelnevalt leotada).
Vala õunasegu küpsetusvormi. Vala selle peale kaerahelbe-puru. Küpseta u 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri vaniljejäätise, vaniljekastme või vahukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar