Lehttaigna volovanid tursamaksaga
1 kg lehttainast
1 karp tursamaksa
1 väiksem sibul
3 keedetud muna
Volovanide jaoks pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Aseta tainas lauale. Volovani põhjaks minevat taigna osa võid pisut õhemaks rullida, aga servade osa pigem mitte - mida rohkem kerkib ja kõrgem tuleb, seda parem. Pressi piparkoogivormi või väiksema tassiga taignast välja ringid (põjadeks). Pane põhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee neisse kahvliga augukesed (et põhjad vähem kerkiks ja keskelt väga puhvi ei läheks.
Nüüd pressi sama vormiga uuesti ringid välja ja nende seest pressi välja väiksema vormiga väiksemad ringid. Pane saadud "võru" põhjade äärte peale korvi seinteks. Küpseta u 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni korvikesed on kuldsed.
Sisuks haki kõik koostisosad hästi peeneks ja pane volovanidesse. Kaunista maitserohelisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar