pühapäev, 16. oktoober 2011

Mõmmitort ehk Kaurike sai aastaseks

Meie pisike mõmmik sai sel nädalal aastaseks! Tegin talle loomulikult ka tordi. Alguses oli plaan teha autoga Tort nagu Ragne blogis (seal on paar väga head näidet). Kuna aga oskusi pisut nappis ja Kaur oskab lisaks"auto"-le oma 5 sõna seas öelda ka "mõmme" (mis tähendab mõmmit), siis valmis hoopis mõmmi-tort. Mõmmi meenutab pisut koalat, aga sünnipäevalaps tundis mõmmi ära ja see on kõige tähtsam.

Põhjaks oli üks mu lemmikuid - porgandi-ananassikook. Kartsin, et biskviit on liiga pehme ja seda on keeruline dekoreerida. Peal on kõige harilikum Kalevi martsipanimass, mille rullisin lihtsalt laiaks ja laotasin üle tordi. Enne todile paigutamist panin alla veel pisut toorjuustu, et kate ilusti tordil püsiks. Mõmmi on tehtud kakaoga segi mätsitud martsipanist, silmadeks pipraterad. Lihtne, aga päris nunnu tuli. VÄGA maitsev ja mahlane tort tuli. Igatahes sõbrad nõudsid tungivalt retsepti avaldamist. Algses retseptis on ette nähtud kook katta toorjuustu-vahukoore kreemiga (mis on samuti maitsev), aga martsipan sobis sellele todile nii hästi, et see justkui olekski sinna loodud.



Porgandi-ananassitort


4 dl suhkrut
2 dl õli
3 muna
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kaneeli
350 g porgandeid
1 väike purk purustatud ananassi konservi
50 g jämedalt hakitud kreekapähkleid (sobivad ka muud pähklid)


Pane ahi 175 kraadi juures soojenema.

Vahusta munad suhkruga ja lisa neile õli. Kui kogu suhkur kohe ära ei sula, ei juhtu sellest midagi. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooja ja kaneel ning sega munavahu sisse. Koori ja riivi porgandid, nõruta ananassikonserv. Sega porgand ja ananass ning purustatud põhklid taigna hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (mul oli 28 cm diameetriga vorm) ja küpseta u 1 tund ja 30 minutit.

Enne tordi kaunistamist lase tal täielikult ära jahtuda.


Kate (variant 1 ehk toorjuustukreem)

500 g toorjustu (nt mascarponet, aga mulle maitseb veel rohkem maitsestamata Philadelphia)
2 dl vahukoort
2 dl tuhksuhkrut
2-3  sidruni mahl

Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust, suhkur ja sidrunimahl, lisa sellele vahustatud vahukoor. Lõika tort kaheks, määri 1/3 tordi vahele ja ülejäänu tordi peale. Kaunista füüsalite, pekanpähklite või kreekapähklitega.


Kate (variant 2 ehk martsipan)

Võta 2 pakki Kalevi martsipani (vist olid 200g pakid), mätsi need üheks palliks ja rulli laiali. Eriti hea on seda teha näiteks. Tupperware mittekleepuva taignarulli ja alusega. Kui oled martsipani laiali rullinud, keera see uuesti õrnalt taignarulli peale ja lauta siis otse rullilt koogile. Kaunista nagu kreemiga varianti. 






Siin näed tordi õiget kõrgust - see oli ikka oma 6 cm kõrge küll ja päris lai.


Siin on paar fotot ka lõbusamast peoseltkonnast! Sünnipäevalaps on keskmine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar