esmaspäev, 18. juuli 2011

Sidrunitrühvlid musta pipra ja meresoolaga

Mulle maisevad väga nii valge  šokolaad kui ka sidrun. Bounteous bites blogist sain inspiratsiooni, kuidas need kaks ühendada. Pisut tuunisin küll retsepti, aga tulemus on ilmselt suhteliselt sarnane. Mulle meeldib heleda sisuga trühvel valges shokolaadis. Kuna mu mees nii magusat ei armasta, siis talle tegin samad trühvlid tumedas shokolaadis. Mõlemad vairandid olid väga head. Ilmselt on paljude jaoks retseptis üllatajaks sool. Paar tera soola aitavad magushaput kooslust hästi tasakaalustada. Kui ei usu, et meresool siia sobib, siis proovi ise järele!



Sidrunitrühvlid musta pipra ja meresoolaga
(umbes 20 tk)

Sisu
200 g valget šokolaadi
0,5 dl vahukoort
2 spl või rohkem sidrunimahla 
0,5 tl purustatud või värskelt jahvatatud musta pipart
Näpuotsaga meresoola helbeid (kui Sul peenikest meresoola ei ole, võid panna ka paar tera tavalist peensoola)

Katteks
200 g valget või tumedat šokolaad

Haki šokolaad peeneks. Kuumuta vahukoor ning vala hakitud šokolaadi peale. Sega, kuni segu on ühtlane. Lisa sidrunimahl. Tõsta trühvlisegu vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema (mina kasutasin lausa sügavkülma, et trühvleid lihtsam glasuurida oleks).

Vormi tahkunud segust pallid ja tõsta need tagasi külma. 

Sulata veevannis katteks mõeldud šokolaad. Vaata, et vett shokolaadi sisse ei satuks, sest siis hakkab shokolaad muredaks muutuma. Torka trühvlid glasuurimiseks kiirelt šokolaadi sisse (näiteks hambatiku otsa torgatuna või viska lihtsalt shokolaadi sisse ja õngitse kahvliga välja) ning tõsta siis küpsetuspaberile tahkuma. Hoia külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar