esmaspäev, 18. juuli 2011

Roheline kitseke

Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, et sama retsepti järgi tegin algselt lammast. Idee ühe minu lemmikblogija Liina Karroni blogist, kes omakorda sai retsepti Eesti Naisest, kus Hele-Mai Alamaa selle avaldas. Kuna ma olen ämma kastreerimata sokukeste liha tugeva kitse-maitsega alati hädas (st ei õnnestu sokukese maitset hästi ära peita), siis mõtlesin, et prooviks õige rohelist lammast rohelise kitsekesena. No tõesti - täitsa super! Kitse spetsiifilist maitset polnud üldse tunda ja liha ise oli pehme ning hõrk.

Väike nali ka... Kui blogi jaoks roast fotosid tegin (nagu ikka 100 erineva nurga alt ja erineva valgusega), siis mu ema, kes juhtus juures olema, lohutas, et mõni toit ei näegi pildil liiga isuäratav välja ja tuleb lihtsalt usaldada retsepti jagaja sõna, et roog on hää. Tõepoolest - tuleb tõdeda, et pehmelt öeldes näeb see roog välja nii, nagu keegi oleks taldrikule riisi kõrvale oksendanud. Aga uskuge mind - toit on oma tagasihoidlikule välimusele vaatamata vägagi maitsev:)





Roheline kitse(lamba)hautis India päraselt
 
1 kg kondita kitse või lamba liha
2 kl koriandrilehti
1 kl piparmünti
peotäis India pähkleid
2 rohelist chillikauna
3 sibulat
4 küüslauguküünt
jupike värsket ingverit
1 (suur!) prk kookospiima
500 g maitsestamata jogurtit
1 tl sinepiseemneid
4 kardemonikupart
4 nelgikest
väiksem kaneelikoor
pool tl kurkumit
poolteist tl koriandripulbrit
pool tl jahvatatud vürtsköömneid
pool tl garam masalat
1 laim
soola, musta pipart maitse järgi

Võimalusel hoia kitseliha le öö õrnas äädikalahuses või Sprites. See teeb liha pehmemaks ja aitab kitse maitset kaotada.

Nüüd aga retsepti enda juurde. Blenderda münt, koriander, pähklid ja tshillid. Võid lisadapisut  vett, et paremini purustuks.

Samal ajal kuumuta potis õli, lisa kaneel, sinepiseemned, kardemon, nelk, minuti pärast hakitud sibulad. Hauta sibulaid u 15 min, jälgi et ei kõrbeks. Nüüd lisa kuumust ja pane pannile ka tükeldatud lambaliha, hakitud küüslauk ja ingver. Prae 5 min ja siis lisa järelejäänud vürtsid. Lõpuks lisa blenderdatud segu, kookospiim ja jogurt. Hauta vähemalt poolteist tundi.

Serveeri basmati riisiga. Soovi korral võid juurde teha ka raita kastet või võta tükikese naani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar