pühapäev, 26. jaanuar 2014

Krõbedad piparkoogid ehk hea piparkoogitaigna retsept (2 kg tainast)


8 dl suhkrut
400 g võid
2 tl soodat
2-4 sl piparkoogimaitseainet
4 dl vett
1,2 kg jahu

Keeda vesi valmis (et saaksid keeva vee õigel hetkel suhkrule valada). 

Vala suhkur kuiva potti (soovitavalt paksupõhjalisse) ja lase sulada. Kui see hakkab juba sulama, siis võiks pidevalt segada. Vaata, et suhkur liiga tumedaks ei lähe, sest siis läheb see kibe-mõruks. 

Vala keev vesi sulanud pruunile suhkrule. Ole ettevaatlik, sest suhkur võib pritsida. Peale vee valamis ttekivad siirupisse suhkrutükid. Kui suhkrule on vesi peale valatud tekivad suhkrutükid. Keeda siirupit, kuni need tükid ära lahustuvad. Tõsta siirup pliidilt, lisada sooda ja piparkoogimaitseaine. Lisa või (võid seda enne sulatada, aga see sulab edukalt kuumas siirupis ka ise ära). Siimasena sega sisse jahu. Sega või sõtku tainas ühtlaseks ja pane külmkappi maitsestuma. 

Piparkooke küpseta 180-200-kraadises ahjus keskmises vahes umbes 5-10 minutit.


Retsepti leidsin kiisuemme blogist. Olen juba mitu aastat selle järgi tainast teinud ja alati on hästi õnnestunud.


Mina kastsin piparkoogid poolenisi sulatatud tumedasse shokolaadi. Veel huvitavaid ideid piparkookide kaunistamiseks:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar